Van, mikor visszájára fordul a szépítő diéta. Kerüld el, ha lehet!

január 19, 2016 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, szépség Címkék: , , , , Nincs hozzászólás

Lefogytál és az elismerő pillantások helyett azt hallod: „Úristen, de pocsékul nézel ki!”? A tükörből egy vékonyabb, de eléggé nyúzott arcú, elszürkült nő néz vissza rád? Ha igen, akkor ezt csináltad rosszul!

A fogyókúra már önmagában véve is olyan tortúra, amit – lehetőség szerint – a legjobb lenne elkerülni. Viszont, ha már kész a baj és felszedtünk pár felesleges kilót, akkor a végén legyünk igazán gyönyörűek, akár smink nélkül is!

A túlsúlyos emberek arcbőre többnyire egyszerűen gyönyörű, így nem csoda, ha a fogyókúrázók pontosan azt a ragyogást akarják látni a tükörben a diéta végén, amelyet már megszoktak. Hogy ezt elérjük, a legfontosabb dolog az, hogy ne éheztessük magunkat. Persze, mindenki tudja, hogy a fogyás akkor indul be, ha kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit felhasználunk, de ez nem azt jelenti, hogy koplalni kell a karcsú derékért. Ha ugyanis éhezni kezdünk, akkor nemcsak a zsírpárnákat kezdi leépíteni a szervezetünk, hanem kiürülnek vitamin-, ásványi anyag és nyomelem raktáraink is, amely a legrosszabb esetben súlyos hiánybetegségeket okozhat, de legjobb esetben is a kinézetünk bánja a dolgot, hiszen ezeket a legjobb krémek és pakolások sem tudják kívülről a megfelelő mértékben a bőrbe juttatni.

A feladat tehát összetett, kevesebb kalóriát kell bevinnünk napi szinten és mindezt úgy kell megtennünk, hogy hozzájusson szervezetünk a szükséges mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz. Ennek egyik módja a különféle táplálék kiegészítők, multivitaminok szedése. De egyszerűbb, ha úgy állítjuk össze diétánkat, hogy ne legyen szükség a tabletták szedésére. Speciális fogyókúrás élelmiszerekkel könnyedén megoldható ez a probléma, hiszen egy napon belül két étkezés is kiváltható velük – így megvalósul a csökkentett kalóriabevitel – és segítségükkel minden olyan vitamin és ásványi anyag bekerül a szervezetünkbe, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy kicsattanóan egészségesnek és üdének látszódjunk.

Okos diéta

The requested URL returned error: 400