Sportolni kéne? Vágj bele, ne vacillálj!

május 16, 2016 Eszter Boldogság, Cikkek, Életmód, Fitness, sport, szépség Címkék: , , Nincs hozzászólás

Nem könnyű egyik napról a másikra úgy dönteni, hogy elkezdünk rendszeresen mozogni. Mégis, ahhoz, hogy egészségesek legyünk és még fogyjunk is, a mozgás elengedhetetlenül szükséges. A legfontosabb, hogy megtaláljuk azt a mozgásformát, amit tényleg élvezünk.

Sokan azért adják fel a kilókkal való küzdelmet, mert kellemetlen élményekkel gazdagodnak a csoportos edzéseken vagy épp a személyi edzőkkel való találkozások során.  Ráadásul ilyenkor gyakran a lelkesedésen kívül a havi bérlet árát is elveszíti a korábban elszánt, karcsúsodni vágyó nő.

Találd meg a neked valót!

Manapság olyan sok – főleg nőknek ajánlott – edzés létezik, hogy szinte számát sem tudjuk. Csak a táncalapú mozgásformákból legalább 20-30 fajta edzést tartanak Magyarországon is. Első körben hasznos, ha egy teljes kivizsgálás során ellátogatunk egy olyan specialistához is, aki fel tudja mérni aktuális állapotunkat és meg tudja mondani, hogy milyen mozgásfajták lennének ideálisak a számunkra. Ez azért is fontos, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket. Ha már megvan, hogy milyen irányban induljunk el, hallgassunk az ösztöneinkre! A habitusunktól függ, hogy milyen sport a nekünk való. Például, ha inkább egyedül szeretünk mozogni, nincs értelme a csoportos edzést erőltetni.

Próbáld ki, tapasztald meg és válassz!

Ha már tudod és érzed, hogy mi lenne a neked való, akkor se vedd meg első lelkesedésedben a havi bérletet. Manapság szinte minden edzőteremben van lehetőség próbaórát venni a különböző edzéseken, így élesben is kipróbálhatjuk a kiválasztott mozgásformákat. Így összehasonlíthatjuk az órák nyújtotta élményt, megtapasztalhatjuk, hogy milyen érzés maga az edzés, milyen utóhatásai vannak és könnyebben eldönthetjük, melyik mellett tesszük le végül a voksunkat.  Ha pedig már megvan az igazi, csak kitartás kell hozzá és megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozás.

The requested URL returned error: 400