Pozitív önkép

március 10, 2015 Eszter Cikkek, Életmód, Reggel Címkék: , , , Nincs hozzászólás

A belső pozitív hatások felfedezése

Mindennapi életünkben mindenki elismeri annak fontosságát, hogy pozitívak maradjunk. Bár az emberi természethez hozzátartozik, hogy negatív gondolataink is legyenek, ezek pozitívra váltása jó kezdőlépés. Például ahelyett, hogy arra figyelnék, hogy nem keresek elég pénzt, arra emlékeztetem magamat, hogy milyen elégedettséggel tölt el a munkám. És ahelyett, hogy maga alá gyűrne hogy mennyire zsúfolt az életem, arra próbálom a figyelmemet irányítani, hogy minőségi időt töltsek a családommal. Ahelyett, hogy mindig arra a dologra figyelsz, amit nem szeretsz a megjelenésedben, ülj le és írj listát minden apróságról, amit értékelsz magadban. Kívül, belül.

Meg fogsz lepődni milyen könnyű jó érzéssel lenni az iránt, aki vagy. Szakíts időt arra, hogy megünnepeld magadat! Az élet annyira mozgalmas, hogy könnyen elfelejtünk pár percet magunkra szánni.

Íme, néhány mód arra, hogyan is szakítsunk időt magunkra:

Lopj pár percet magadnak, amikor épp úton vagy valahova. Menj busszal autó helyett – vagy sétálj a busz helyett. Tervezd úgy, hogy hamarabb érkezz a célodhoz, hogy legyen öt perced csöndben, és legyen időd átgondolni mindent, amíg várakozol. Hagyj szabadon egy-egy délutánt vagy estét csak a magad számára.

Kényeztesd magad wellnesszel, nézz meg egy filmet, amit szerettél volna, menj el jógázni, vagy csak ülj be a kádba egy fürdőre és olvass egy magazint.

Mi lehetne ennél jobb?

The requested URL returned error: 400