Parfüm, ami fogyaszt?

március 15, 2016 Eszter Cikkek, Életmód, Újdonság Címkék: , , Nincs hozzászólás

Úgy tűnik, még mindig vannak, akik a lehető legkevesebb megerőltetéssel szeretnének karcsúvá válni. Nekik az is elég, ha mások az illatuk miatt látják őket soványabbnak.

Akár tetszik, akár nem, az élet az orrunknál fogva vezet minket. A kedvesünk illata, egy gyermekkori emlékhez kapcsolódó aroma vagy épp a kedvenc parfümünk olyan hangulatba tud minket „helyezni”, amiről lehet, hogy percekkel korábban nem is álmodtunk. Ezt használják ki a parfümipar boszorkánykonyhájában.

Kész átverés!

A virágillatú vagy fűszeres illatok a legjobbak arra, hogy karcsúbbnak tűnjünk mások szemében. Kiderült ugyanis, hogy az agyunk épp úgy működik ezen illatok megjelenésekor, mint amikor valaki függőleges csíkozású ruhát visel. Nem lesz tőle soványabb vagy vékonyabb, mégis annak látjuk.

Ettől eszünk kevesebbet?

Egy francia cég azonban olyan parfümöt dobott piacra, amelynek összetevői között az egyik viselője agyára hat. Segíti a B-endorfinok kiválasztását, ami az agyban a nyugalom és elégedettség érzetét kelti, így kioltva a szénhidrát iránti vágyat azoknál, akik a stressz miatt ettek többet. Már az első kísérletek is igencsak sikeresek voltak, hiszen a tesztalanyok háromnegyede nem kívánta annyira az édességet, mint korábban. A különleges összetevő mellett zsírégető hatású Spirulina algát, karnitint és koffeint is tartalmaz az illatszer, melyet a parfüm készítői szerint oda kell fújni az illatból, ahonnan fogyni szeretnénk, így hölgyek esetében most a dekoltázson való használat határozottan nem ajánlott! Egyelőre várólista van a termékre, de ha tényleg működik, biztosan nagy siker lesz.

The requested URL returned error: 400