Látványos különbség

április 13, 2015 Somodi Gergő Cikkek, Diéta, Életmód, Fitness, sport, Uncategorized Címkék: , , , Nincs hozzászólás

Némi érdekesség

Divat manapság képekkel motiválni. Most nem feltétlen festményekre gondolok. Terjed mindenféle gif / animgif vicces vagy egyébként tanulságos mondandóval. Ott vannak például a cigis doozokra nyomtatott elrettentő képek is. Nemrégiben hallottam, hogy úgy tűnik a dohányárukon ez hatásos, és tényleg elrettentő erővel bír. Ezért gondoltam, hogy legyen itt pár életmódváltásra motiváló kép.

Íme az első:

Fat vs muscle

 

 

A képen egy kiló zsír és egy kiló izom látható. Ez alapján nyugodtan félre lehet söpörni az aggódalmakat a túl sok izommal kapcsolatban. Egyrészt egyszerűen nehéz, ha nem egyenesen lehetetlen, annyira izmosnak lenni, mint ammennyire kövér lehet valaki. Vagy másképp, lehet két számmal kisebb ruhát hordani, ami még jól is áll, anélkül hogy egy kilót is fogyna az ember.

Hasonlóan érdekes, hogy egy fél csészényi tésztában lévő szénhidrát, megfelel több mint fél kiló karfiol szénhidrát tartalmának. Ez azok számára lehet különösen fontos, akik a minimális mozgás melletti kalória deficites diétával próbálkoznak. Sokan panaszkodnak, panaszkodhatnak, hogy éhesnek érzik magukat a kalória megvonás során. Ennek leküzdésében segíthet, ha nem egyszerűen csak kevessebbet próbálunk enni, hanem más típusú ételeket, vagy megfelelő étrend-kiegészítőket választunk, mint amilyenek a 7és17 termékek. Így akár az is előfordulhat, hogy úgy érünk el kevesebb energiabevitelt, hogy valójában többet eszünk. Nehéz elképzelnem, hogy fél kiló karfiol elfogyasztása után bárki is korgó gyomorra panaszkodjon.

Mindezek után a heti mozgás: guggolj le és maradj guggolva ameddig csak bírsz. Pihenj egy percet, miután feláltál. Feküdj hanyatt, és emeld meg a térded, vagy a teljes lábad, hússzor. Ezt az egészet ismételd meg háromszor. Jó munkát!

The requested URL returned error: 400