Fogyasztó teák

december 14, 2015 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, Receptek, Reggel Címkék: , , , , , , Nincs hozzászólás

Átmelegít és fogyaszt! 5 tea, ami képes erre!

Itt a tél és a hideg, ilyenkor nincs kellemesebb, mint meginni egy csészeforró teát. Ha pedig ez a tea még fogyaszt is, az a hab a tortán!

Bár sokak számára a tea a „citromos-mézest” jelenti, vannak olyan gyógynövények, amelyek különleges tulajdonsággal bírnak, fogyasztanak! Tegyük szívünkre a kezünket, hát nem ez a diéta legkényelmesebb és legpraktikusabb kiegészítője, főleg így télvíz idején? Összeszedtük az öt legerősebb hatású teát a világ minden tájáról, hogy segítsünk nektek a kilókkal való harcban. Kúraszerűen érdemes fogyasztani ezeket a forró italokat, amit azt jelenti, hogy néhány hét intenzív teázás után ajánlott szünetet tartani. Várandósok és kismamák számára természetesen nem ajánljuk a használatukat!

 

  1. Mályvatea

Nemcsak a felesleges folyadékot távolítja el a szervezetből, de a lerakódott salakanyagtól is megszabadít a fehérmályvából készült tea. Hatóanyagai regenerálják a belek falát, nyugtatják az idegeket és megszüntetik az esetleges székrekedést is. Ez utóbbi hatása miatt ajánlott egy hétvégi napon elkezdeni a fogyasztását.

  1. Maté tea

Igazi hatóanyagbomba, hiszen majdnem 200 vegyület élénkíti az anyagcserét és az emésztést, segíti a szénhidrátok lebontását. Lassítja a gyomor kiürülését is, ezzel csökkenti az éhségérzetet, miközben felszabadítja a zsírraktárokban rejlő energiát. Úgy hat a szervezetre, mint a kávé, csak épp koffein nélkül.

  1. Lapacho tea

Fakéregből készül a Mexikóból és Argentínából származó tea, mely szerves jódot tartalmaz, ezzel fokozva a jódhiány miatt alulműködő pajzsmirigyet, de találunk benne magnéziumot és cinket is, mely az anyagcsere szabályozásához szükséges.

  1. Kombucha tea

Ez a tea nem is növényből készül, hanem egy különleges gombafajtából, amely megköti a szervezetben lévő méreganyagokat, így segítve a máj és a vese munkáját. Normalizálja a vércukorszintet és feloldja a lerakódott zsírt. Olyan enzimeket és természetes savakat tartalmaz, amelyek felgyorsítják az anyagcserét és segítik az izomépítést, ráadásul az immunrendszert is erősíti.

  1. Zöld tea

A régóta meglévő zsírraktárak ellen veszi fel a harcot a zöld tea, amelynek hatóanyaga a konjugált linolsav, az CLA, amelynek hatására a sejtek kevesebb zsírt vesznek fel. A tea a tápanyagot nem a zsírdepókba, hanem az izmok felé irányítja, amelyek így elégetik a kalóriákat. Katekin tartalma normalizálja a koleszterinsztintet és a narancsbőr ellen is hatásos fegyver.

The requested URL returned error: 400