Fogyás után is feszes bőr

december 9, 2015 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, Fitness Címkék: , , Nincs hozzászólás

Ha ésszel fogysz, elkerülheted a legnagyobb mumust!

A megereszkedett bőr minden nő rémálma és köztudott, hogy nagy fogyás után bizony a gravitáció nem kegyelmez, lóg, ami lóghat. De, egy kis odafigyeléssel elkerülhető, hogy a plasztikai sebész szikéje alá kelljen feküdni.

Nők vagyunk, tehát tudjuk, hogy soha nem lehet elég gyors egy fogyókúra, főleg akkor, ha csak egy hónapunk van arra, hogy tökéletesen álljon rajtunk a menyasszonyi ruha, ha egy rég nem látott barátnővel találkozunk és le akarjuk nyűgözni, vagy ha épp bele kell férnünk abba a dögös bikinibe, ami a modelleken annyira jól nézett ki. De – ahogy a mondás tartja – a türelem ebben az esetben is rózsát, jobban mondva, szép bőrt eredményez.

A fogyás legnagyobb mumusa ugyanis nem más, mint a megereszkedett, lógó bőr, ami tönkreteszi a kilók felett aratott győzelem édes ízét. Pedig sok esetben mi magunk tehetünk arról, hogy nem tetszik a tükörben látott látvány, hiába értük el az álomsúlyt.

Pedig a feszes bőr nem csak egy álom, hogy a nőknek szóló reklámok egyik kedvenc szlogenjével éljünk, csak néhány alapvető dolgot kell betartanunk. Az első ezek közül az, hogy ne siettessük a fogyást! Heti 1-2 kilogrammnál többtől (minél nagyobb a testsúlyunk, az első időben annál több megy le) ne akarjunk megszabadulni, mert a kötőszövet nem tudja követni a hirtelen változást és bőrünk petyhüdtté válhat.

Fontos, hogy diétánk kiegyensúlyozott és vitamindús legyen, mert bár sokan azt tartják, hogy a legjobb fogyókúra az, ha nem eszünk semmit, a koplalás rosszat tesz a szervezetünknek, a bőrünknek és az idegeinknek is. Az A és E vitaminok nemcsak az egészségünket óvják, de a hámszövet felépítéséhez is hozzájárulnak. Ha speciális fogyókúrás élelmiszerek segítségével szeretnénk megszabadulni felesleges kilóinktól, akkor mindig olyat válasszunk, amely tartalmazza a szükséges vitamin- és ásványi anyag mennyiséget.

Ugyanilyen fontos az is, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot (szénsavmentes ásványvizet, cukormentes gyógyteát, lédús gyümölcsöket) fogyasszunk, mert egyrészt az anyagcsere ennek segítségével tisztítja meg szervezetünket a méreganyagoktól, másrészt a bőr is csodásan hidratálttá válik és lassabban jelennek meg a ráncok.

A rendszeres testmozgás szintén elengedhetetlen feltétele annak, hogy a bőrünk is jó formában legyen. A sporttevékenység jót tesz a vérkeringésnek, felpörgeti az anyagcserét és feszesíti a kötőszövetet, ezáltal könnyebben megszabadulhatunk a narancsbőrtől, ami rengeteg nő életét megkeseríti. Ráadásul – és itt most elárulunk egy titkot – ha az izmok tónusosabbak, akkor legalább 2-3 kilóval vékonyabbnak tűnünk! 😉 Az infraszauna is sokat tehet bőrünk szépségéért, hiszen ha jól megizzadunk, rengeteg méreganyag távozik a pórusokon keresztül, ráadásul az infraszauna mélyebben melegíti a szöveteket, mint a klasszikus változatok.

A különböző testápoló krémek használata ma már mindenkinek természetes, de nemcsak hidratálhatjuk, hanem feszesíthetjük is bőrünket. Vannak már speciális termékek is, de az is tökéletese megteszi, ha a megszokott testápolónkba egy kis fahéj- vagy paprikaolajat keverünk és a combunkra, karunkra, popsinkra, hasunkra így kenjük fel. Igen, először olyan érzést kelt ez a keverék, mintha forró fedőt raknánk a testünkre, hiszen vérbőséget okoz, de hatásos, annyi szent!

Bónusz – ha bírod

A váltózuhany felpezsdíti a vérkeringésed, hiszen a melegből fokozatosan jut el az ember arra a pontra, mikor már a hideg víz éri a testét. Természetesen ennek is van egy trükkje, mégpedig az, hogy a lábaknál kell kezdeni és lassan haladni a szív felé, hiszen nem akarunk szívrohamot kapni a hirtelen hidegtől. Már persze az, aki egyáltalán képes sikítás nélkül elviselni azt, ha télvíz idején 10 fokos víz locsolja végig 2-3 percen át. Jelen sorok írója erre képtelen, de készséggel elismeri, hogy például nyáron nagyon jó dolog a váltózuhany.

The requested URL returned error: 400