Fogyás tésztával

december 29, 2015 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, Receptek Címkék: , , Nincs hozzászólás

Fogyni tésztával? Függők figyelem! Nem lehetetlen küldetés!

Sokan úgy gondolják, hogy a tésztafélék a legnagyobb ellenségei a diétának. Pedig ez tévedés! Az olasz konyha segítségével könnyedén fogyhatunk és még boldogabbnak is érezzük magunkat! A titok nyitja a durum!

Azt minden fogyókúrázó tudja, hogy a testsúlycsökkentés egyik alaptézise az elfogyasztott szénhidrát mennyiségének csökkentése.  Ezt gyakran úgy értelmezik a vékony derékra vágyók, hogy le kell mondaniuk mindenféle tésztaételről, ami sokuknak nem könnyű. Számukra lehet jó hír, hogy a finom olasz tésztaételek nem ellenségei a diétának.  A lényeg, hogy sok zöldfűszerrel és zöldséggel dúsítsuk kedvenc fogásainkat. A tésztáknak ráadásul még van egy hatalmas előnye is, felgyorsítják a boldogsághormonok termelődését is, így egy-egy könnyű ebéd vagy korai vacsora erejéig nyugodtan beiktathatjuk őket a diétánkba. Főleg, ha durumlisztből készülnek!

Miért pont durum?

Mert tojás nélkül készül és emiatt jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományosan készült (amúgy szintén isteni finom) tészták. Vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjéket tartalmaz és rosttartalma miatt viszonylag gyorsan kiürül a szervezetből. Glikémiás indexe alacsonyabb, így cukorbetegek is fogyaszthatják.

Minestrone-tésztasaláta

Hozzávalók

A salátához

8 dkg apróbb csőtészta
10 dkg zeller, cukkini, sárgarépa
újhagyma
bazsalikom

A salátaöntethez
1-1 evőkanál narancslé, fűszerecet, reszelt parmezán
1 teáskanál salátaolaj
bazsalikom
só, bors

A tésztát sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A narancslét, a fűszerecetet, a reszelt parmezánt és a salátaolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a zöldséghez keverjük. A kifőtt, lecsepegtetett tésztát 2 evőkanál karikára vágott újhagymával és egy evőkanál apróra vágott bazsalikommal megszórjuk, majd összekeverjük a salátával.

Pasta „Con Salsa di Basalico“ 

Hozzávalók

8 dkg makaróni
2,5 dkg füstölt lazac
1 csokor bazsalikom
2 evőkanál hagymakarika
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál puha sajt

A makarónit sós vízben megfőzzük, a bazsalikomot a hagymakarikákkal, a citromlével és a puha sajttal összeturmixoljuk. Sóval, borssal ízesítsük majd keverjük össze a tésztával és a lazaccal tálaljuk.

Pasta „Al Pinzimonio“ 

Hozzávalók

8 dkg spagetti
10 dkg édesgyökér
10 dkg zellergyökér
1 paprika
1 kisebb cukkini
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál olívaolaj
1 evőkanál reszelt parmezán
só, bors

A spagettit sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, lereszeljük vagy felaprítjuk, a cukkínit csíkokra vágjuk, majd az egészet 3 percen át olívaolajon pároljuk. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, és három percig főzzük, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tésztával és megszórjuk parmezánnal.

 

Fogyni akarok!

The requested URL returned error: 400