Finom, egészséges és még a fogyásban is segít a paradicsom

április 19, 2016 Eszter Cikkek, Diéta, Életmód, szépség Címkék: , , , , Nincs hozzászólás

Sokak szerint gyümölcs, mások szerint zöldség, de abban mindenkinek a véleménye megegyezik, hogy a paradicsom csodálatos finomság. Egyszerre javítja az emésztést, szépíti a bőrt és még a másnaposság ellen is jó!

Vitaminok, antioxidánsok, oxálsav. Ezek mind megtalálhatóak a paradicsomban. A zöldségek közé tartozó nagy bogyó tele van kalciummal, vassal és cinkkel, likopinnal, A, B1 és B2, valamint C-vitaminnal, de káliumtartalma is kimagasló. Hogy mindezek mire jók?

Véd és szépít

A paradicsom sok likopint tartalmaz, mely antioxidáns segít elkerülni az időskori vakságot és felveszi a harcot az öregedéssel is. Ha elegendő likopint viszünk be a szervezetünkbe, kevesebb lehet a ráncunk is, hiszen ez a vegyület gyorsítja a sejtek regenerálódását, megújulását, erősítve és védve azokat.

Ínycsiklandó vele a fogyás

A paradicsom rengeteg oxálsavat tartalmaz, ami javítja az emésztést. A zöldség rosttartalma pedig a székrekedés ellen is hatásos. Ha például a nap indításaként kedvenc pizzás lapkenyerünkre 2-2 paradicsomszeletet helyezünk, nemcsak igazi mediterrán reggelit ehetünk, de a vonalainkra is még jobban figyelünk, hiszen emésztést serkentő hatása mellett a paradicsom káliumtartalma segít eltávolítani szervezetünkből a felesleges vizet is.

Macskajaj ellen is jó

Bulizni jó, de ha nem vigyázunk kellőképp, több alkoholt fogyaszthatunk, mint kellene. Ez pedig gyakran másnaposságot okoz. A paradicsom ennek legyőzésében is segít. Egy nagy pohár hideg paradicsomlé A-vitamin és kálium tartalma detoxikálja a májat és tisztítja a vért is. Ezen kívül segít legyőzni a kínzó szomjúságot reggel. De figyelem! Csak tisztán fogyasztandó, mindenféle vodka nélkül! Itt nem érvényes a kutyaharapást szőrével elmélet!  🙂

The requested URL returned error: 400