Ezért nehezebb lefogynod, ha elmúltál 40!

május 9, 2016 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, Érdekes Címkék: , , , , Nincs hozzászólás

Régóta tartja magát az elmélet, miszerint, ha betöltjük a negyvenet, 30%-kal kevesebb kalóriára és kétszer annyi edzésre van szükségünk ahhoz, hogy tartsuk a formánkat. Vajon igaz ez? Utánajártunk!

 

Sok nő számára a harmadik, majd a negyedik X átlépése komoly traumát okoz, hiszen úgy gondolják, hogy egy bizonyos életkor után sokkal nehezebb, vagy szinte teljesen lehetetlen megőrizni nőiességüket. Tény és való, hogy negyven felett gyakran jóval nehezebb tartani a régi formánkat. Ennek oka nem más, mint az anyagcserénk változása. Szakértők szerint 30 felett évi 30 dekagramm mondható normális, élettanilag elfogadható súlygyarapodásnak, ez tízévente három kilót jelent. Ennek a hízásnak az az oka, hogy a korral csökken a test összetétele, csökken az izom- és nő a zsírtömeg.

 

Ha nem változtatunk semmin, könnyen elhízhatunk

Tudományosan bebizonyított tény, hogy a nők energiaszükséglete 50 évesen 25-30 százalékkal kisebb, mint 20 évesen volt. Éppen ezért nagyon kell vigyázni a kalóriabevitelre, hiszen, ha ugyanannyit eszünk, mint fiatalabb korunkban, a fel nem használt energiát a szervezetünk elraktározza és ez idővel zsírpárnák formájában jelenik meg testünkön.

 

Igaz a tézis

Ennek alapján kimondhatjuk, hogy sajnos igaz az elmélet, miszerint idősebben kevesebbet kell ennünk és sokkal többet mozognunk ahhoz, hogy megőrizzük karcsú vonalainkat. A csökkentett kalóriabevitelben segíthetnek a 7és17 speciális fogyókúrás termékei, amelyekkel egy-egy főétkezés kiváltható, így könnyen kordában tudjuk tartani energiabevitelünket. Ráadásul, mivel a termékcsaládban van csokoládés szelet is, így még a nassolás is büntetlen marad, ha például reggelire fogyasztjuk el az édes finomságot.

The requested URL returned error: 400