Edd magad napsütötte színűre, hiszen az mindenkit karcsúsít!

január 29, 2016 Eszter Boldogság, Cikkek, Diéta, Életmód, szépség Címkék: , , Nincs hozzászólás

Köztudott, hogy a nyári barnaság legalább egy számmal vékonyabbnak mutatja az embert. Eláruljuk a télen is aranyszínű bőr titkát szolárium és barnító krém nélkül!

Tavasszal és nyáron nem nehéz csodás színt összeszedni, hiszen elég, ha – megfelelő fényvédelem mellett – napozunk egy kicsit. De ilyenkor télen marad a szolárium vagy az önbarnító krémek, hogy a napfény színében fürödhessen bőrünk. Vagy mégsem?

Ehető barnaság

Mivel a szolárium – akármennyire is próbálják bebizonyítani – sosem lesz eléggé biztonságos azok szerint, akik a bőrrák kialakulásával hozzák összefüggésbe a használatát, az önbarnító krémeket pedig több réteg ruha alá butaság felkenni, a legegyszerűbb módja az egészséges barnulásnak, az evés! Ennek titka pedig nem más, mint a béta-karotin, ami több zöldségben, gyümölcsben és még a tojás sárgájában is megtalálható. Már néhány hét rendszeres, béta-karotin tartalmú élelmiszer fogyasztása után tapasztalható, hogy bőrünk állaga javul, színe pedig rózsás-aranyos árnyalatot kap, hiszen a szervezetbe jutó béta-karotin idővel a bőrfelszínre kerül.  Természetesen a legtöbb karotin a sárgarépában van, mintegy 6,6 mg, de a spenót, a brokkoli, a sütőtök és a sárgadinnye is sokat tartalmaz ebből a vegyületből. Ráadásul ezek a finomságok még egy súlycsökkentő diétához is tökéletesek!

Elővitamin is

A béta-karotin azonban nem csak napsütötte bőrszínnel ajándékozhat meg minket, hanem az egészséggel is, hiszen az A-vitamin elővitaminja, mely többek között a szemünk világának épségét hivatott védeni.

Bármennyire finom, ne essünk túlzásba!

A sárgarépát gyerekkorunk óta tukmálják belénk, ami nem is baj, de arra azért vigyázzunk, hogy ebből se együnk túl sokat. Ha ugyanis heteken át napi fél kilót fogyasztunk belőle, akkor nem aranylóak, hanem furán narancssárgák leszünk, ami nem túl vonzó látvány. Ráadásul senki sem akarja, hogy mindenki azt gondolja róla, beszorult a szoláriumba!

Azért, mert barnít, nem véd!

Bár a béta-karotin jó tulajdonságai vitathatatlanok, egy dologról semmiképpen se feledkezzünk meg! Tény és való, hogy nyárias színe lesz bőrünknek, ha sok sárgarépát eszünk, de ne feledjük, ez nem biztosít megfelelő fényvédelmet, a hamarosan megérkező tavaszi nap sugarai is elég erősek lesznek majd ahhoz, hogy komolyan leégjünk.

The requested URL returned error: 400