Bélféreg és gyapotevés? Íme, a világ legbizarrabb fogyókúrái!

április 14, 2016 Eszter Cikkek, Diéta Címkék: , Nincs hozzászólás

Bár voltak olyan időszakok az emberiség életében, amikor a jelentős túlsúly és a meglehetősen gömbölyded formák voltak a kívánatosak, mégis, a nők többsége légies karcsúságra vágyott. Ezért pedig bármire képesek voltak, még a legundorítóbb dolgokra is, ha az lefogyasztotta őket!

Manapság a különféle fogyasztószerek reneszánszát éljük. Van olyan, ami a táplálékban található zsírt köti meg, más a szénhidrátok felszívódását akadályozza meg, és vannak olyanok is, melyek az anyagcserét pörgetik fel mindenféle egészséges vagy épp egészségtelen módon. Régen azonban nem volt még ilyen fejlett a “diéta ipar”, így az akkori nők úgy oldották meg a fogyás kérdését, ahogy tudták. Volt néhány teljesen eszement módszer, például a nyers húslé ivása, a bélféregpete lenyelése és a gyapotgombóc elfogyasztása, mely utóbbi arra szolgált, hogy ne legyen éhes az ember.

 

Paraziták a fogyásért

Az egyik legőrültebb fogyókúrás módszer az volt, mikor az 1920-as években a túlsúlyos emberek bélféregpetét nyeltek. A peték ugyanis kikeltek és jókora férgekké nőttek. Testsúlycsökkentő hatásukat úgy fejtették ki, hogy a belekben tanyázva a bevitt táplálékot ették, így elvonva azt a gazdatesttől. Maria Callas, a csodás operaénekesnő például 28 kg-ot fogyott a segítségükkel. Probléma csak azzal volt, hogy miután leadták felesleges kilóikat, a féregkúra követői nem tudtak csak úgy egyszerűen megszabadulni a parazitáktól, és ez komoly egészségügyi problémákat okozott.

 

Sisi belebetegedett kedvencébe

A legendásan vékony Sisi – mondjuk ki, akármennyire is rémesen hangzik – megszállott volt, már ami a vékony derekát illeti. Naponta órákon át edzett, időnként egyszerűen nem evett, ha pedig mégis, akkor olyan házi fogyókúrás dolgokat használt, amitől a hideg kiráz minket. Ilyen volt például a nyers marhahús kipréselt leve, amit előszeretettel fogyasztott. Ennek eredménye az lett, hogy halála előtt már komoly reumatikus problémákkal küzdött.

 

Gyapot, ami eltelít

Nemrégiben a modellek kapcsán merült fel, hogy néhányan papírzsebkendőt, netán kozmetikai vattát nyelnek le azért, hogy ne érezzenek éhséget és így ne kelljen enniük. Ez sem újkeletű bolondéria, hiszen régebben gyapotból készült és zselatinba mártott gombóckákat ettek azok, akik nem akartak túl sok kalóriát bevinni szervezetükbe. Úgy gondolták, hogy a gyapot eltelíti gyomrukat, így gyorsabban fognak fogyni. Mondanunk sem kell, ezzel az ötlettel is több baj volt, mint “haszon”.

Szerencsére ma már nincs szükség ilyen és ehhez hasonló rémségekre, hiszen elég, ha naponta két főétkezést kiváltunk speciális fogyókúrás termékekkel, és még egy könnyű vacsorát is megengedhetünk magunknak úgy, hogy egyre karcsúbbak leszünk!

The requested URL returned error: 400