25 kilót fogyott egy év alatt

január 16, 2019 Eszter Boldogság, Érdekes Nincs hozzászólás
A 32 éves Hanna Doyle-nak azt monta az orvosa: ha kisbabát szeretne, le kell fogynia, mégpedig legalább 18 kilót. És mivel, mint tudjuk, a nők bármire képesek egy gyermekért, a brit tanárnő úgy döntött: feladja a fish and chips vacsorákat és a csokinassolást, és elkezd aktívan sportolni. A kevesebb, mint egy év alatt elért eredmény mindeki várakozását felülmúlta.

“Miután a Martinnal összeházasodtuk, és az első babánkkal elvetéltem, a következő 2 évben kb. napi 5000 kalórát tömtem magamba, és kizárólag arra koncentráltam, hogy teherbe essek – kezdte történetét Hannah Doyle. “Sosem voltam nádszál-típus, de abban az időben már kizárólag a 46-os, 48-as ruhák voltak csak jók rám.”

Aztán a pár, sok sikertelen próbálkozás után, 2016 márciusában felkeresett egy nőgygyógyászt, aki megállapította, hogy Hanna ún. megmagyarázhatatlan eredetű meddőségben szenved. Az orvos ekkor elmondta neki, hogy ha mégis szeretnének kisbabát, akkor a mesterséges megtermékenyítés előtt, a közel 100 kilós testsúlyából mindenképp le kell adnia, legalább 15-18 kilót, különben nem vehet részt a programban.

“Ekkor úgy döntöttem, hogy azért, hogy valaha családunk lehessen, belevágok.”

Onnantól kezdve az addig megszokott vajas pirítós és a sajtos szendvics helyett reggelire buggyantott tojást és párolt spenótot evett, az ebéd és a vacsora pedig a fish and chips menük helyett maga készítette grillezett csirkemell volt párolt rizzsel vagy sült zöldséggel, esetleg egy könnyű sonkás saláta. Felfüggesztette a csoki- és cukorkanassolást is, így sikerült napi kalóriabevitelt 5000-ről 1200-1500-ra csökkentenie. És ami a legfontosabb: a testmozgás a mindennapjai része lett: azóta, ha teheti minden nap, de heti 4 alkalommal biztosan fut. Kicsiben kezdte két éve, most már 10 km meg se kottyan neki, sőt: élete első félmaratonjára készül.

És lefogyott. Jóval többet,  mint 18 kiló.

Egészen pontosan 25 és fél kilót  sikerült kevesebb, mint egy év alatt leadnia.

“Amióta lefogytam, sokkal magabiztosabb vagyok, telve bizalommal és önbizalommal. Nem mondom, hogy könnyű volt, de ha az volna, talán mindenki vékony lenne. Néha elkeseredtem, és kis híján feladtam, de amikor hetente egyszer a mérlegre állok, és látom az elért eredményt, abból mindig erőt merítek a további folytatáshoz.”

The requested URL returned error: 400